Een alternatief voor het oude Fietsplan

Tot aan januari 2015 was er de mogelijkheid om via de werkgever gebruik te maken van een zogenaamd fietsplan. Helaas bestaat dat plan niet meer.

Gelukkig is er wel een alternatief om het toch nog financieel voordelig en aantrekkelijk te houden om met de fiets naar je werk te gaan. De werkgever mag een kilometervergoeding geven van maximaal € 0,19 per kilometer, belastingvrij. Tevens mag hij een renteloze lening geven voor de aanschaf van een (elektrische) fiets. De lening kan terugbetaald worden met de kilometervergoeding.

Neem contact met de werkgever op om te zien wat er geregeld kan worden. Vaak is het zo dat hoe meer werknemers zo’n fietsplan willen, hoe sneller de werknemer hierin meegaat. Het staat de werknemer overigens vrij om zelf de spelregels te bepalen. Zo kan er overlegd worden of de fiets alleen voor woon-werkverkeer gebruikt mag worden of ook privé. De werkgever mag tevens bepalen hoe vaak er een nieuwe fiets voor dit plan gekocht mag worden om, welk deel er vergoed wordt en om welke type fiets het moet gaan. Een e-bike valt ook onder deze regeling. Als vuistregel wordt aangehouden dat een afstand van 15 km enkel verkeer op een e-bike nog te doen is, zonder nat en bezweet op het werk te komen.

Natuurlijk is het verstandig om afspraken te maken over aflossing en dergelijke. Stel, dat u van werkgever wilt veranderen, dan is het fietsplan in ieder geval goed geregeld, dus daarom hoeft u het niet te laten.

Via de Belastingdienst kunt u meer informatie opvragen. Natuurlijk kunt u ook bij ons terecht voor al uw vragen over deze gunstige regeling. Bel daarvoor (074-)291 37 35 of kom gewoon even langs in onze winkel. Nog een andere mogelijkheid die we bijna zouden vergeten: klik op “Contact” , waar u twee mogelijkheden heeft om via e-mail met ons in contact te komen.

 

Overzichtsfoto winkel Holtkamp Tweewielers Hengelo